2017/2018. Évi versenykiírás

2017.09.28, 21:44 Kosárlabda városi bajnokság
Elkészült a 2017 / 2018. évi városi kosárlabda bajnokság versenykiírása

A 2017/2018. ÉVI VÁROSI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

1. A bajnokság célja: a kosárlabda sportág népszerűsítése, sportolási lehetőség biztosítása a városban működő amatőr csapatok számára.

2. A bajnokság rendezője: az Atomerőmű Sportegyesület Szabadidősport Szakosztálya

Versenybíróság elnöke: Sánta István

Tagok: Nagy János korelnök, Maár Gábor versenybíró

3. A bajnokság résztvevői: olyan paksi csapatok, akik a versenykiírásban foglaltaknak eleget tesznek, és annak pontjait betartják.

4. Nevezés: nevezni csak írásban lehet. Minden csapatnak egy összesítő névsort kell megadnia. Azok a csapatok, amelyek nevezését elfogadtuk, vállalják, hogy amennyiben az alapszakasz első két helyének valamelyikén végeznek, elindulnak a Megyei Bajnokság döntőjében. Ellenkező esetben ezek a csapatok a mérkőzéseiket le kell, hogy játsszák a rájátszásban, de a bajnokság végén helyezetlenül végeznek.
A Szabadidő Szakosztály versenybírósága a Megyei Döntőn való részvételhez anyagi segítséget nyújt.

5. Nevezési díj: minden csapatnak 55.000,- Ft-ot, azaz Ötvenötezer forintot kell a helyszínen befizetnie a versenybíróság elnökének. Mindaddig nem léphet pályára a csapat, amíg a nevezési díjat be nem fizette.

6. Nevezési díj befizetésének határideje: 1. mérkőzés

7. A bajnokság rendszere: 2 forduló alapszakasz + rájátszás.

            Várható kezdési időpont: 2017. október 02. hétfő

8. Játékosok szerepeltetése: egy bajnoki idényben egy játékos csak egy csapatban szerepelhet. Igazolt felnőtt játékos, legyen az NB-I, NB-II. junior, nem szerepelhetnek, de egy csapatban kettő kadet korú igazolt játékos játszhat (2002. 01. 01. után született). Amennyiben egy játékos egy idényben, két csapatban is szerepelt, első esetben a mérkőzés eredmény 20-0 a vétlen csapat javára, és a kiállításért járó 1 pontot sem kapja meg a vétkes csapat. Ismétlődés esetén a vétkes csapatot a további bajnokságból kizárjuk.

9. Ki nem állás mérkőzésre: a mérkőzésre ki nem álló csapat a kiállásért járó 1 pontot nem kapja meg, és a mérkőzést 20-0-lal a vétlen csapat nyeri.

10. Díjazás: az 1-3. helyen végzett csapat, oklevél és kupa díjazásban részesül. A további csapatok oklevelet kapnak. Minden csapat az oklevél mellé kosárlabdát is kap.

11. Egyéb rendelkezések: a résztvevő csapatoknak jól látható számozott mezekben kell a mérkőzéseken megjelenni. Amennyiben azonos színű mezben jelennek meg a csapatok, akkor az elöl álló „A” csapat köteles mezt cserélni, ellenkező esetben a mérkőzést elveszíti.

12. Játékidő: 4x10 perc futó órával, és csak az időkérésnél kell megállítani. Negyedenként minden csapat egy-egy időt kérhet, az időkérés ideje 60 mp.
Amennyiben a mérkőzés negyedik negyedének utolsó 2 percét megelőzően a két csapat közti különbség 10 pont, vagy annál kevesebb, akkor az utolsó 2 percet álló főidővel és
24 mp-es támadóidővel kell lejátszani.

13. Várakozási idő: akár csapatra, akár játékvezetőre a várakozási idő maximuma 10 perc. Ha ez idő alatt valamelyik csapat nem jelenik meg 5 fővel, elveszíti a mérkőzést.

14. Kiállított játékos: a kiállítás tényét a jegyzőkönyv hátoldalán rögzíteni kell.

15. Óvás: ha egy csapat a mérkőzést meg akarja óvni bármilyen okból, azt csak akkor teheti, ha a csapatkapitány aláírtja a jegyzőkönyv ezen rovatát, és közli a játékvezetővel, hogy miért akar óvni.

Továbbá az óvást a mérkőzés lefújásától számított 1 napon belül el kell juttatni a versenybizottság titkárához az óvási díjjal együtt, ami 5.000,- Ft, azaz Ötezer forint.

16. Minden olyan esetben, amelyről a „Kosárlabdázás nemzetközi Játékszabályok és Versenyszabályok”, valamint ezen versenykiírás nem rendelkezik, a versenybíróság dönt.

17. Egyéb: a sorsolás alapján elöl álló csapat köteles jegyzőkönyv-vezetőről gondoskodni.


Paks, 2017. szeptember 11.

 


Sánta István
ASE Szabadidő Szakosztály
vb. elnök


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%